SPLOŠNI POGOJI

Uporabo spletnega mesta clarissalorem.com urejajo splošni pogoji. Z obiskom naše spletne strani potrjujete, da ste seznanjeni s splošnimi pogoji in se z njimi strinjate. Pridržujemo si pravico do sprememb splošnih pogojev brez predhodnega obvestila.

Na spletni strani se bomo z rednim vzdrževanjem in posodabljanjem trudili zagotavljati pravilnost in ažurnost vsebin. Obiskovalcem ne zagotavljamo in ne prevzemamo odgovornosti za vsebinsko celovitost, ažurnost in točnost kot tudi ne za morebitno škodo povzročeno z uporabo teh spletnih strani oziroma njenih vsebin. Enako velja za druge spletne strani, ki so preko povezav dostopne preko naše strani. Povezave s tretjimi stranmi vzpostavljate na lastno odgovornost in mi zanje ne prevzemamo odgovornosti. Na povezanih tretjih straneh tudi ne zagotavljamo zasebnosti in varnosti.

AVTORSTVO GRADIV
Tekstovne vsebine na spletni strani je pripravilo podjetje v sklopu svoje dejavnosti. Vsebine se v določenih delih nanašajo na izdelke tujih dobaviteljev, katerih poslovni partner je naše podjetje.

Fotografije uporabljene na spletni strani so pridobljene iz več virov in sicer:

 • uporabljene so lastne fotografije, ki smo jih v sklopu našega delovanja fotografirali sami
 • uporabljene so fotografije poslovnih partnerje v delih ko so predstavljeni izdelki le teh poslovnih partnerjev
 • uporabljene so tematsko ustrezne profesionalne fotografije shutterstock

SPLETNO NAKUPOVANJE

CENE
Vse cene so izražene v evrih (EUR) in so brez DDV saj nismo davčni zavezanec. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Od tega trenutka je cena sprejeta in obvezujoča za obe stranki.

RAČUN
Original račun prejme stranka v paketu poleg naročila.

PLAČILA
Omogočamo vam več načinov plačila in sicer:

 • Plačilo po predračunu: izdelki bodo predani v dostavo po prejemu plačila
 • Plačilo z Paypal računom ali kreditnimi karticami (Mastercard, Visa, American Express, Discover, Amex): izdelki gredo v dostavo kakor hitro je mogoče
 • Plačilo po povzetju: izdelki bodo poslani kakor hitro je mogoče, naročilo boste poravnalo dostavni službi. Pri tej izbiri plačila lahko pride do dodatnih stroškov s strani dostavne službe – provizija pri plačilu

DOSTAVA
Dostavo za naše podjetje izvaja Pošta Slovenije. V primeru dostave po povzetju bo naročilo na pošti bo čakalo 14dni.

STROŠEK DOSTAVE

 • Strošek dostave 5€ za nakupe do skupne vrednosti 70€
 • Brezplačna dostava za nakupe 70€ ali več

VRAČILO BLAGA

PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE: Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v štirinajstih dneh podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Če potrošnik odstopi od pogodbe, mu bo naše podjetje vrnilo vsa opravljena plačila takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 14-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če je kupec blago že prejel in odstopi od pogodbe, ga vrne ali izroči podjetju ali osebi, ki jo podjetje pooblasti za prevzem blaga, nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po obvestilu o odstopu od pogodbe. Šteje se, da kupec pravočasno vrne blago, če ga pošlje pred iztekom 14 dnevnega roka za vračilo. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če je zmanjšanje vrednosti posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga. Prejeto blago mora vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Ponudnik lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler kupec ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

KUPEC NIMA PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE IN VRAČILA IZDELKOV V PRIMERU:

 • uporabljene izdelka, saj so ti izdelki po naravi neprimerni za vračilo (npr. imajo vidne znake uporabe);
 • pokvarljivega blaga,
 • izdelkov, ki so bili izdelani po natančnih navodilih uporabnika;
 • izdelkov, ki so bili prilagojeni uporabnikovim osebnim potrebam;
 • drugih izdelkov, ki zaradi svoje narave niso primerni za vračilo;
 • izdelkov, ki so hitro pokvarljivi ali katerim je že potekel rok uporabe;
 • izdelkov, ki so poškodovani ali v spremenjeni količini.

Vrnjeno blago pošljite na naš naslov:
LOREM, INES KETIŠ s.p. Vrazova ulica 42, 2000 Maribor

REKLAMACIJA
Kupec lahko blago reklamira v osmih (8) dneh od nakupa, če blago nima lastnosti, ki jih je prodajalec izrecno obljubil, če je prodajalec poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini oziroma barvi, ali če izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila. Kupec lahko v tem primeru zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben izdelek ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

ZASEBNOST IN VARNOST

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

Spoštujemo vašo zasebnost in bomo vaše osebne podatke uporabili izključno za navedene namene. Vaše osebne podatke bomo skrbno varovali v skladu z zakonodajo, ki ureja varstvo osebnih podatkov (Uredba EU 2016/679, veljavni zakon o varstvu osebnih podatkov), pravila varstva zasebnosti in piškotkov.

UPRAVLJALEC OSEBNIH PODATKOV

Upravljavec osebnih podatkov, ki se obdelujejo skladno s temi pravili, je Ines Ketiš.

POOBLAŠČENA OSEBA

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v podjetju je direktor, ki je dosegljiv na e-pošti lorem.inesketis@gmail.com.

POSREDOVANJE OSEBNIH PODATKOV

Zbranih osebnih podatkov na spletni strani ne posredujemo tretjim osebam ali v tretje države.

ZBIRANJE OSEBNIH PODATKOV

ROK HRAMBE

Osebni podatki posameznika, ki so pridobljeni na podlagi privolitve, se lahko obdelujejo in hranijo, do izpolnitve namena zbiranja in obdelave oziroma do preklica dane privolitve posameznika. Posameznik lahko privolitev kadarkoli spremeni ali prekliče.

Osebni podatki, ki se zbirajo na podlagi predpisov, se hranijo skladno z zakonodajo, ki ureja njihovo zbiranje. Po zakonsko določenem preteku roka za hrambo, se podatki zbrišejo.

PRAVICE POSAMEZNIKA

Skladno s predpisi, ki urejajo področje varstva osebnih podatkov, ima posameznik pravico dano privolitev kadarkoli preklicati, zahtevati vpogled, popravek, omejitev obdelave ali izbris osebnih podatkov, in sicer tako, da nas o tem obvesti pisno po pošti na naslov LOREM, INES KETIŠ s.p. Vrazova ulica 42, 2000 Maribor . Na navedeni naslov lahko posameznik poda tudi ugovor v zvezi z obdelavo njegovih osebnih podatkov.

Posameznik pa lahko ugovor glede obdelave njegovih osebnih podatkov poda tudi neposredno pristojnemu nadzornemu organu, tj. Informacijskemu pooblaščencu Republike Slovenije.

RAVNANJE V PRIMERU KRŠITEV

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo naše podjetje nemudoma izvedlo vse ustrezne ukrepe za zaščito pravic in interesov posameznika, skladno z veljavno zakonodajo in GDPR.

ZAŠČITA PODATKOV

Spletna stran je zaščitena s SSL certifikatom kar v nadaljevanju pomeni, da so podatki šifrirani pri prenašanju preko spleta. Šifriranje nepooblaščenim osebam oteži ogled podatkov, ki se prenašajo med računalniki. Zato je malo verjetno, da je kdo prebral to stran, medtem ko je potovala po omrežju.

SPLETNI PIŠKOTKI

Obiskovalci imajo vedno možnost sprejeti ali zavrniti shranjevanje spletnih piškotkov. Spletni brskalniki običajno samodejno sprejmejo piškotke, vendar lahko osnovne nastavitve brskalnika uporabnik spremeni in piškotke avtomatsko zvrača ali pa je pred shranjevanjem piškotkov na to opozorjen.

Nastavitve piškotkov za najpogostejše brskalnike:

Chrome
Firefox
Internet explorer
Opera
Safari

OBVEZNI PIŠKOTKI
So piškotki, ki so nujni za delovanje spletne strani, premikanje po spletni strani in uporabo njenih osnovnih možnosti. Brez teh piškotkov ni možno zagotoviti osnovnega delovanja spletne stani.

IZVEDBENI PIŠKOTKI
Ti piškotki zbirajo informacije o načinu uporabe spletne strani, na primer katere strani uporabniki najpogosteje obiščejo in ali se na spletnih straneh pojavijo sporočila o napaki. Ti piškotki ne zbirajo informacij, ki bi lahko identificirale uporabnika. Vse zbrane informacije so združene in zato anonimne. Ti piškotki se uporabljajo samo za izboljšanje delovanja spletne strani.

FUNKCIONALNI PIŠKOTKI
Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbrane možnosti (na primer vaše up. ime, jezik ali regijo, kjer se nahajate) in vam ponudi izboljšane, bolj osebne možnosti. Ti piškotki si lahko zapomnijo tudi spremembe velikosti črk in pisave ter drugih delov spletne strani, ki jih lahko prilagodite. Informacije, ki jih zbirajo ti piškotki, so lahko anonimne in ne sledijo vašemu brskanju po drugih spletnih straneh.

Naša spletna stran ne uporablja piškotkov tretjih strani (tako imenovanih “third-party cookie”), ki se uporabljajo za sledenje obiskovalcev, analize, druge funkcionalnosti ali ponovno trženje. Iz tega naslova na spletni strani ni potrebno dodatno dovoliti uporabo spletnih piškotkov.